Click Click !

Thursday, February 9, 2012

Perempuan Haram Keluar.

Ustazah Class of 4 US Me

Perempuan tak boleh keluar rumah tanpa suami/ibu/bapa/mahram
Kalau keluar dengan kawan-kawan cam mana ustazah ?
Tak boleh , melainkan 2 orang kawan perempuan yang di percayai/boleh menjaga dia drp timbul fitnah
Ohh , kalau macam tuh , kalo nak jumpa boifren tak boleh lah ?
-all eyes on me-
Heyhey , saya tanya je.
Tak boleh lah , kalau keluar tanpa mahram pun tak boleh , inikan pula pergi jumpa pakwe ( bukan mahram )
Ohh , okay.


Well , semua perkara nie bukan lah saja saja nak di bualkan , tapi semua nie adalah untuk mengelakkan drp semua fitnah walaupun korang tak buat ape ape , so , kalau ade orang ingatkan tuh , jangan pulak nak berdalih ye :) pastu kan , jangan lah tengok SIAPA YANG MENASIHAT , TAPI TNGOK APA YANG DI NASIHAT KAN :) no wonder lah kalau mak bapak you all marah. Kan kan ? Moga moga dijauhkan dari antara kita InsyaALLAH :)


Rasulullah SAW bersabda; "Berhati-hatilah kalian daripada godaan dunia, dan waspadailah terhadap wanita, sebab fitnah pertama yang menimpa Bani Israil adalah fitnah wanita" - Hadis Riwayat Muslim


No comments:

Post a Comment

No, you don't have to comment.